Het verhoor op het politiebureau

Indien u door de politie bent uitgenodigd om op het politiebureau te verschijnen voor verhoor, heeft u het recht om voorafgaand aan dit verhoor een advocaat te raadplegen. Een advocaat kan (indien aanwezig) uw dossier alvast met u bespreken en u voorbereiden op dit verhoor. Ook kan u precies uit worden gelegd wat u van het verhoor kunt verwachten, hoe het verhoor verloopt, welke vragen u kunt verwachten en of / hoe u deze vragen het beste kunt beantwoorden.

Tijdens het verhoor van de politie bent u nooit verplicht om antwoord te geven op de vragen die aan u worden gesteld. U kunt zich altijd beroepen op uw zwijgrecht. Het beantwoorden van vragen leidt in beginsel niet tot een snellere invrijheidstelling of een lagere straf. Er zal namelijk tijd nodig zijn om te toetsen of uw verklaringen kloppen (met andere verklaringen) en volgens de waarheid zijn. Ook kunt u zich door het afleggen van een verklaring belasten in een andere strafrechtelijke verdenking.

Ons kantoor adviseert om die reden eerst een gesprek aan te gaan / vragen en zodoende juridisch advies in te winnen voordat u een verklaring gaat afleggen.

Ook na het verhoor blijft de advocaat nauw betrokken bij de zaak, en zo heeft u altijd een aanspreekpunt.

Na uw aankomst op het politiebureau of na het verhoor kan de Officier van Justitie besluiten u aan te houden als verdachte.

Bent u uitgenodigd voor een politieverhoor en wilt u een advocaat spreken, aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen.